fbpx

Förenkla ditt liv som köpare - låt maxbud göra jobbet

Maxbudsfunktionen erbjuder användaren en flexibel budgivningsprocess. Budbetjänten sköter budgivningen åt dig, men den lägger aldrig mer än angivet maxbud.

På Skira vill vi att det ska vara enkelt att köpa och sälja spannmål, balj- och oljeväxter. Vi arbetar varje dag för att skapa en mer lönsam, hållbar och mer transparent spannmålshandel. Som registrerad användare på Skira kan du se vilken kvalitet olika varor har , vad liknande partier har gått för i ditt område samt exakt hur de olika kostnaderna påverkar ditt totala pris. Detta för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt för att göra en bra affär.

 

För att underlätta budgivningsprocessen har vi skapat en maxbudsfunktion vilket gör det möjligt för dig att lägga ditt bud, men samtidigt att ha ett maxgräns som budbetjänten använder som tak när den lägger bud åt dig. Viktigt att komma ihåg är ett budbetjänten alltid lägger det lägsta möjliga bud åt dig och ditt maxpris alltid är dolt och inte synligt för några andra användare

 

Varje bud du lägger är giltigt i 24 timmar, och om säljaren inte godkänner ditt bud kommer budbetjänten fortsätta att lägga ett nytt bud på nästa nivå, vilket är 20 kr/ton högre, men bara upp till din maxgräns som du skrivit in som maxbud. Samma gäller för om du blir överbudad. Budbetjänten lägger bara budet upp tills acceptpriset är uppnått, därefter lägger de

n bara fler bud om du blir överbudad. Men aldrig över den gräns du har valt att lägga ditt maxbud på.

 

 

Fördelarna med att lägga ett maxbud är många. Exempelvis om du har lagt ett maxbud på 1550 kr/ton och om ditt senaste bud är 20 kr/ton från din maxgräns och du valde att inte lägga ett maxbud och blir överbudad kommer ditt nästa bud behöva vara 20 kr/ton över din maxgräns. Men om du lägger ett maxbud har du alltid det första budet upp till din maxgräns givet att ingen annan har lagt ett maxbud tidigare än dig.

 

Ett annat exempel hade kunnat vara denna budgivningen nedan. Om köpare 2 hade lagt sitt bud på 1550 kr/ton hade köpare 3 fortfarande vunnit partiet eftersom han hade lagt sitt maxbud med ett tak på 1550 kr/ton och därför är det budet redan lagt i praktiken innan köpare 2 lade sitt bud.

 

 

 

 

 

Ett maxbud ger dig även möjligheten att vinna ett parti som avslutat under en period då du kanske inte har möjlighet att närvara vid datorn eller mobilen, för att lägga bud. Då sköter budbetjänten budgivningen åt dig. Men som sagt, aldrig över din maxgräns.

 

 

Kortfattat låter maxbudsfunktionen dig sätta ett maxbud, budbetjänten använder sedan ditt maxbud som tak och lägger därefter lägsta möjliga bud hela tiden. Sedan hjälper budbetjänten dig att lägga ett nytt bud om du blir överbudad eller om ditt bud inte accepteras.

 

 

Jag skulle rekommendera dig, som vet till vilket pris du är intresserad av att köpa in spannmål för, att lägga ett maxbud. För att det ger dig större flexibilitet i din budgivningsprocess samtidigt som du inte förlorar några budgivningar på grund av att du inte har möjlighet att närvara när annonsen avslutas.

 

Om du har några frågor när du står inför att lägga ett bud eller maxbud, tveka inte att höra av dig till mig eller någon av mina kollegor.


Eric Larsson

Säljare, Skira