fbpx

Perspektiv: Skira Analys

Försäkra kvalitet, skapa trygghet och stick ut på spannmålsmarknaden med Skira Analys.

Skira strävar efter att skapa en hållbar och optimal handel av grödor, ett steg på vägen mot den optimala spannmålshandeln är; Skira Analys. Det är en tjänst som möjliggör kvalitetssäkring och trygg handel på Skiras plattform. Skira erbjuder möjligheten för säljaren att använda Skira Förtest för att förtesta varan. Det är ett verktyg för den säljande parten att stärka sin annons och att skapa trygghet för köparen. Köparen kommer i sin tur se Skira Förtest-märkningen på annonsen och känna sig trygg i att vi använder oss av en tredje part för att bedöma kvaliteten på partiet. Då analysen utförs av en oberoende tredje part; Optilab. För att ytterligare öka sin säkerhet kan man som köpare använda Skira Analys, ett prov som tas i leveransen som Skira sedan jämför med det säljaren angav i annonsen.

 

Skira analys symbol
För mig är Skira Analys mer än ett test eller ett prov, det är ett redskap som hjälper dig att få ut mer av din affär. När du vunnit en auktion får du per automatik ett mejl med frågor som vi behöver svar på för att kunna ge dig en snabb leverans med hög kvalitet. En av frågorna är om du som köpare vill använda just Skira Analys , för en kostnad på 300 kronor. Den relativt lilla summan kommer generera en trygghet för dig som är värd betydligt mer. I och med att Skira Analys innebär att den faktiska varan som transporteras till dig blir provtagen av oberoende part och analyserad av Optilab. Skulle det vara något som skiljer från vad säljaren angav i annonsen kommer du att få tillbaka pengar enligt Skiras kvalitetsregleringssystem. Samtidigt som du kan optimera din användning av varan så du får ut så mycket som möjligt av den. Med det sagt skulle jag brukat Skira Analys som en investering i den varan jag köpt. Enligt mig är det ett värde i att veta vad som rullar in på gården, för att sedan med trygghet kunna förvalta det på ett optimalt sätt.  


Om vi lämnar köparens situation och vänder oss till säljaren. Lever jag i en värld där företag måste få in pengar för att bibehålla sin existens. Det kan ske på olika sätt, till exempel genom sälj eller satsa. Däremot missar man ibland möjligheten att skydda sina intäkter. Givetvis sker det på fältet när man bekämpar ogräs och skadedjur samt tillför gödsel. Däremot minskar skyddet när spannmålet ska säljas och bli positiva siffror i sista raden. Jag anser att Skira Förtest är ett ypperligt verktyg för att skydda sina intäkter. Detta samtidigt som man skapar attraktion till sin annons och får den att utmärka sig lite extra, genom att den får förtest märkningen på hemsidan. Slutligen så legitimeras din annons genom att en tredje part kan intyga att det partiet du vill sälja innehåller dessa värden och det skapar säkerhet för köparen.Vilket bör betraktas som positivt och kan dra upp priset ett par öre. I regel förlorar man mer pengar på att bli reglerad än vad det kostar att skydda sig genom att ta ett förtest. Iom. att man på så sätt har bättre koll på sin vara vilket minskar risken att bli prisreglerad.

 


För att knyta ihop säcken är det ett par punkter som jag anser är viktiga att ta med sig ifrån detta inlägget om Skira Analys: 

 

  • Skapar säkerhet för köparen

  • Hitta rätt annons för dina behov

  • Stick ut i mängden

  • Betala rätt pris för den varan du köper

  • Optimera ditt användande av Skira

  • Du kan känna dig trygg när du handlar via Skira 

Claes Larsson
Leverans- och kvalitetkontakt, Skira