fbpx

Skira i media

Skira utökar sitt värde i sin digitala plattform med tjänsten Lumen, ett revolutionerande verktyg som ger prisinformation före, under och efter en spannmålsaffär på lantbrukarens villkor. I stort är Lumen ett banbrytande verktyg som ger lantbrukare tillgång till unik och exklusiv information om spannmålspriser. För första gången någonsin kan du se historiska fysiska spannmålsavslut – …
Den tredje maj lanserades en unik öl dokumenterade med blockjedjeteknik. För första gången kan en öl verifieras och spåras genom hela processen, från det att det första malkornet såddes, till dess att ölet tappades på flaska.
I maj lanseras en speciell helsvensk öl. Konsumenterna kan enkelt spåra råvarorna med en teknik som i förlängningen kan öka värdet på odlarens produkter.
Nu presenterar företaget Skira den nya tjänsten Lumen, som ger prisinformation före, under och efter en spannmålsaffär. Bland annat kan Lumen tala om exakt vad det är som påverkade priset.
Skira lanserar nu tjänsten Lumen, ett revolutionerande verktyg som ger prisinformation före, under och efter en spannmålsaffär på lantbrukarens villkor. För första gången någonsin kan lantbrukare nu se historiska fysiska spannmålsavslut – med priser fritt sin gård.
Skira lanserar en ny digital tjänst som ska ge bättre beslutsstöd vid spannmålsaffärer och göra det lättare att begära rätt betalning för sin vara.
Simon Säfström, Värpeby Lantbruk i Kolbäck har använt Skira för att sälja oskördad vara. Det fungerar i princip som det traditionellt gör att sälja på kontrakt, pris görs upp på förhand och sedan sker leverans i skörd eller på eftersäsong, Säger Felicia Bindekrans, sälj- och marknadsansvarig på Skira.
Skira, Sveriges neutrala spannmålshandel, har sedan starten 2016 erbjudit lösningar på alla delar inom spannmålshandeln. Säkra och pålitliga transporter är en central del av tjänsterna, och nu har Skira tecknat avtal med Tima Logistik och Älmestad Transport, två rikstäckande aktörer på transportområdet.
Skira Handel lanserades 2018 och finns idag tillgängligt över hela Sverige. Totalt finns 1500 registrerade företag på tjänsten, som nu växer med runt 100 företag i månaden. Till en början fokuserade handel mycket på fodervara mellan gårdar, men nu är det handeln från lantbrukare till kvarn som ökat och växer mest just nu.
Fler och fler lantbrukare upptäcker Skira och hur smidigt det är att köpa och sälja spannmål digitalt. Transparent process, tydlighet kring priser och trygghet kring varans kvalitet och leverans är några av fördelarna. Men hur fungerar det egentligen?
Foderspannmål har under skörden sålts för runt 1 200-1 500 kronor per ton på den digitala tjänsten Skira, som för första gången öppnade för handel i skörd. Den digitala tjänsten Skira.se har tidigare enbart fungerat för handel med spannmål i lager, men i somras togs som ATL tidigare berättat nästa steg när handelsplatsen öppnade för möjligheten att sälja …
Antalet kunder ökar stadigt för östgötska succén Skira. Företaget har ökat antalet anställda med 40 procent det senaste halvåret.