fbpx

Vår vision

En hållbar och optimal handel av grödor

Vi vill sätta lantbruket i centrum när det gäller nya innovationer och tekniska lösningar.

Vi vill att lantbrukets data ska användas för att ta fram nya innovativa produkter som kan förenkla vardagen för alla aktörer inom lantbruket.

Genom att förena innovationer, morgondagens teknik och enastående branschkompetens från alla lantbrukets aktörer är vår vision att fortsätta driva världens bästa lantbruk framåt.

Skiras vision vilar på följande tre pelare

En öppnare marknad

En del i Skiras vision är och har sedan starten 2016 varit att skapa en mer transparent marknad i Sverige. Vi är övertygade om att det gynnar alla aktörer och i slutändan leda till marknadsmässiga priser, underlätta för affärsmässighet hos producenter och ge en smidigare inköpsprocess.

En enklare handel

En enklare handel går hand i hand med en öppnare marknad. Att kunna göra affärer med nya parter på en öppen marknad är en fundamental nödvändighet för en konkurrenskraftig marknad. Först när en öppen handelsplats existerar kan man frigöra den inneboende kraft som finns i datadrivna beslutstöd.

Ett datadrivet lantbruk

Ett datadrivet lantbruk är framtidens lantbruk. Skira kommer leda vägen mot ett tillgängliggörande och en demokratisering av lantbrukets data. Detta kommer inte bara leda till enklare affärer och en mer dynamisk marknad utan också en mer optimerad och lönsam bransch.

Team member Niklas

Niklas Wallsargård
VD Skira

”Skira ska revolutionera spannmålshandeln för lantbrukare, inköpare och distributörer. Vår vision är en hållbar och optimal handel av grödor – och där ska vi ta förstaplatsen.”